ДЕНОТ НА ДРВОТО ОБЕЛЕЖАН РАБОТНО ВО БИТОЛА

ДЕНОТ НА ДРВОТО ОБЕЛЕЖАН РАБОТНО ВО БИТОЛА

 

   Денот на дрвото беше работно обележан во Битола, во месноста Билбил камен каде Градоначалникот Талески, министри, Ректорот на битолскиот универзитет, заменици-министри, декани, претседатели на партии, директори, пејачи, спортисти и многу други јавни лица засадија дрвца. На акцијата зедоа учество околу 7.000 битолчани. Битола беше една од 32 општини, во која се засадија 7,5 милиони млади фиданки, а битолчани масовно се одзваа и беа дел од планираните активности.