УРЕДНИЦИ НА КИНЕСКИ ВЕСНИЦИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

УРЕДНИЦИ НА КИНЕСКИ ВЕСНИЦИ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

 

   Уредниците на неколку највлијателни весници од Кина, на Парламентот, на војската и на други важни институции, во посета на Битола и остварија средба со Градоначалникот Талески, кои ветија дека во Кина пренесат добри впечатоци од Македонија, посебно од Битола. На средбата се разговараше за потенцијалите на Битола за привлекување на странски инвеститори во ИЗ „Жабени” како и можноста за збратимување на Битола со една кинеска провинција која постапка веќе е започната од страна на општината.