СВЕЧАНО ОТВОРЕНА „1 та ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МСП“ВО БИТОЛА

СВЕЧАНО ОТВОРЕНА „1 та ЕВРОПСКА НЕДЕЛА НА МСП“ВО БИТОЛА

Градоначалникот Талески и Амбасадорот на ЕУ НЕ Ерван Фуере имаа чест да ја отвората „ 1-та Европска недела на МСП“ која започна од Битола. Настанот е во организација на Фондацијата ПРЕДА а темата беше „Приказни од Пелагонија- Рурален туризам“ Покрај презентацијата на четирите успешни проекти од Пелагонискиот регион од CARDS програмата, беше пренесено и искуството во рурален туризам од самите носители на оваа гранка.