Битола – филмски град

Битола – филмски град

     Прес конференција  за најавата на почетокот на проектот „Битола-филмски град“ во присуство на италијанскиот филмски продуцент Микеле ди Ангелис и режисерот Сашо Миленковски.
     Планирани се два филмски проекти во нашиот град и околината, од кои едниот ќе започне да се реализира идната година. Градот ќе овозможи оптимални услови за филмските уметници, режисери,актери,продуценти, а во функција ќе биде ставена и филмската инфраструктура на градот, уметничкиот потенцијал и техничкиот персонал на млади кадри.