Портрет на лауреатот Вилијам Стенли Мервин

Портрет на лауреатот Вилијам Стенли Мервин

 

   На 24.08.2005 год се одржа портрет на лауреатот на Струшките вечери на поезијата  американскиот поет Вилијам Стенли Мервин  во малата сала на Центарот за култура.  Вилијам е  овогодишниот добитник на  „Златниот венец“  на Струшките вечери кој допатува специјално од Хаваи каде живее со својата сопруга .
Манифестацијата беше во организација на Американското катче во Битола.