ОБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД ДЕПОРТИРАЊЕТО НА БИТОЛСКИТЕ ЕВРЕИ

ОБЕЛЕЖАНА ГОДИШНИНАТА ОД ДЕПОРТИРАЊЕТО НА БИТОЛСКИТЕ ЕВРЕИ

Во чест на обележувањето на годишнината од депортирањето на битолските Евреи , Градоначалникот Талески положи свежо цвеќе на споменикот на битолските Евреи и народниот херој Естреја О. Мара.