ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПОЖАРЕНА БИТОЛА

ПРЕМИЕРОТ НИКОЛА ГРУЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ОПОЖАРЕНА БИТОЛА

 

Битола ја зафати голем пожар поради што во вечерните часови во  посета дојде Премиерот Груевски и ги посети опжарените места. Оствари средба со кризниот штаб и даде насоки на натамошно делување најавувајќи и помош од странство. Стигна помош од соседните општини, од Флорина-Грција, Хрватска, Австрија. Истата вечер беа евакуирани 174 роми во рекреативниот центар на ЈП Стрежево во Ниже Поле на  кои им беа опожарени живеалиштата или беа во опасност.