36 СВЕТСКА МАКЕДОНСКА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО СЕЛО ТРНОВО

36 СВЕТСКА МАКЕДОНСКА ИСЕЛЕНИЧКА СРЕДБА ВО СЕЛО ТРНОВО

По повод големиот македонски празник 2 август и оваа година во с. Трново се одржа традиционалната светска македонска иселеничка средба во организација на Светскиот македонски конгрес и Матицата на иселениците. На средбата свое обраќање имаше Градоначалникот Талески, Вице премиерот на Владата Зоран Ставревски и претседателите на Светскиот македонски конгрес и Матица на иселениците.