Општина Битола организира традиционален коледарски оган

Општина Битола организира традиционален коледарски оган

 

   Општина Битола организира традиционален коледарски оган по повод Божиќните празници Бадник-Коледе на Плоштадот Гоце Делчев. Меѓу присутните граѓани беше и Градоначалникот Талески.
   Спонзори:: Националниот парк Пелистер и Шумското претпријатие кои ги донираат дрвата за огнот, Лозар донира вино кое  се делеше на граѓаните, а исто така имаше и посен грав од Општината.