ЗАПАЛЕНИ КОЛЕДАРСКИ ОГНОВИ ВО БИТОЛА

ЗАПАЛЕНИ КОЛЕДАРСКИ ОГНОВИ ВО БИТОЛА

Традиционално и оваа година беше запален голем коледарски оган на Плоштадот „Гоце Делчев”  каде домаќин беше Градоначалникот Талески и oпштината.
Присутните ги забавуваше групата „Чоканче”. Софија Кочовска, групата Гром, X Band, Fusion Band, CACI & PICASO BAND.Исто така се служеше посно гравче, вино и ракија.
Коледарски огнови  беа запален по сите маала во Битола.