Ликовна колонија Де Ниро

Ликовна колонија Де Ниро

 

На 20 ноември во Магазата се отвори изложбата на дела создадени за време на Ликовната колонија Де ниро.
Изложбата ја отвори Градоначалникот Владимир Талески, на кого му беше  доелена уметничка слика исто како и на  Министерството за култура на РМ.
Ликовната колонија Де Ниро годинава се одржа по втор пат , во редовниот термин од  20 до 30 август при што  беа создадени 60-тина уметнички дела. На оваа колонија уцествуваа реномирани уметници од Франција, Бугарија, Хрватска, Србија и Македонија (Тасковски, Цемерски, Масев, Канјос, Петровски, Коцовски)