БИТ ФЕСТ 2011- КОНЦЕРТ НА КУД „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”

БИТ ФЕСТ 2011- КОНЦЕРТ НА КУД „ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ”

 

Во рамките на Бит фест  се одржа целовечерен концерт на сите постави на ансамблот за фолклор “Гоце Делчев” од Битола.
Пред битолската публика во амфитеатарот на античкиот локалитет “Хераклеја” настапија сите категории на играорци, а нив ги придружуваше оркестарот на овој успешен битолски ансамбл.
Како гости настапија  група “Молика” и Анета.