ОТВОРЕН ЛЕТНИОТ ФЕСТИВАЛ „БИТ ФЕСТ 2011”

ОТВОРЕН ЛЕТНИОТ ФЕСТИВАЛ „БИТ ФЕСТ 2011”

 

   Градоначалникот Талески го прогласи за отворено шестотот издание на летниот фестивал „Бит фест 2011” највувајќи богата културна  програма со многу настани како домашни така и интернационални.
Вкупно 120 културни настани ќе бидат изведени на летната манифестација која ќе трае до 27 август. Ликовни изложби, театарски претстави и гостувања, улична музика, повеќе од 15 етно, џез, рок, поп-концерти ќе се одржуваат на сите активни летни сцени во Битола. Годинава ќе се промовира и новата летна сцена „Тумбе-кафе” резервирана за концерти и театарски претстави.

Фестивалот  беше отворен со филмска музика под наслов „Плачот на виолината”, во изведба на  камерениот оркестар „Арко” под диригенската палка на  Рамадан Шукри.