ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ НА Р.УКРАИНА ВО БИТОЛА

ОТВОРЕН КОНЗУЛАТ НА Р.УКРАИНА ВО БИТОЛА

Во присуство на Градоначалникот  Талески, амбасадорот на Р.Украина во Р.М Јуриј Кончарик и останатите почесни конзули во Битола беше отворен 12-от конзулат на Р.Украина. За почесен конзул е назначен Јовица Ѓуричиќ
Обврската на конзулатот е во наредниов период да се интензивира соработката посебно во делот на економската и култруната соработка меѓу девте земји. Р.Украина  го отвори  првиот конзулат во Р.М и тоа во Битола и ќе го покрива целиот југозападен  регион.