АМБАСАДОРОТ НА ЦРНА ГОРА ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

АМБАСАДОРОТ НА ЦРНА ГОРА ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

Градоначалникот Талески оствари работна средба со Амбасадорот на Црна Гора НЕ  Душан Мрдовиќ на која се разговараше за интевзивирање на соработката како во културата така и во делот на економијата односно привлекување на инвеститори од Црна Гора во Битола. На средбата присуствуваше и конзулот на Црна Гора во Битола Мики Андријашевиќ.