МИНИСТЕРОТ ВЕЛЕ САМАК ВО ПОСЕТА НА ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА „ЖАБЕНИ“

МИНИСТЕРОТ ВЕЛЕ САМАК ВО ПОСЕТА НА ИНДУСТРИСКАТА ЗОНА „ЖАБЕНИ“

Министерот за странски инвестиции Веле Самак заедно со Градоначалникот Талески беа во обиколка на индустриската зона „Жабени“ за да видат  до каде се изведбените градежни зафати на германскиот инвеститор „Кронберг и Шуберт“.
Министерот Самак информираше дека  наскоро  ќе завршат сите административни процедури за влез на германскиот инвеститор.