СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈА НИЗ БИТОЛСКИТЕ УЛИЦИ

СВЕТА БОЖЕСТВЕНА ЛИТУРГИЈА И ЛИТИЈА НИЗ БИТОЛСКИТЕ УЛИЦИ

Општина Битола продолжува со одбележување на денот на својот патрон – заштитник на градот. Утрово, во Храмот Свети Великомаченик Димитриј се одржа Света Божествена Литургија, а потоа продолжи литијата низ битолските улици.