БИТ-ФЕСТ 2008- ЛОКУМ ФЕСТ

БИТ-ФЕСТ 2008- ЛОКУМ ФЕСТ

 Центарот за културна деконтаминација,  поддржано од Општина Битола заедно со Про Кредит Банка и Мексико кафе се оддржа   второто издание  на Локум фест – музика и традиција. Настанот се оддржа во  старата битолска чаршија со богата програма:
 Бјонко Копенхаген Чалгија од Данска, Чалгија Саунд Систем, Сирма Војвода и Баклава од Македонија, изложба на старини. (часовници, предмети , фотографии, облека…)
Настанот е дел од Бит фест 2008 и Битола град на културата.