Манаки 2006

Манаки 2006

 

Отворен 27 Интернационален Фестивал на Филмска Камера „БРАЌА МАНАКИ“
Овогодишен добитник на годишната награда за животно дело „ЗЛАТНА КАМЕРА 300“  –  МИХАЕЛ БАЛХАУС,   а специјална награда  „ ЗЛАТНА КАМЕРА 300“  за особен придонес во светската филмска уметност –ЧАРЛС ДЕНС.