МАТЕМАТИЧАР ОД БИТОЛА НА ОЛИМПИЈАДА ВО АРГЕНТИНА

МАТЕМАТИЧАР ОД БИТОЛА НА ОЛИМПИЈАДА ВО АРГЕНТИНА

]]>
Александар Момировски  матуран од гимназијата Јосип Брос Тито од Битола, со своите 45 дипломи, пофалници и награди од областа на математиката на прием кај Градоначалникот Талески.
 Момировски во јули патува за Плата дел Мар, Универзитетски град во Аргентина, на Светската Олимпијада во математика.
Општината ќе го подржи финансиски малдиот математичар и матурант кој во Аргентина покрај гимназијата ќе ја претставува и Општина Битола.