МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

МЕЃУНАРОДЕН ДЕН НА МУЗЕИТЕ

 

   По повод 18 Мај меѓународниот ден на музеите беше приредена пригодна свечаност со неколку активности : свечано промовирање на новото ентериерно уредување на централниот влез на музејот која ја отвори г-ѓа Анета Стефановска пратеник и  изложба „Битолските клавири“  која ја отвори заменик Министерот за култура г-дин Слободан Деспотовски.