„СВЕТСКИОТ ЦЕНТАР ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НЕОЛИТ“

„СВЕТСКИОТ ЦЕНТАР ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НЕОЛИТ“

 

   Во големата сала на Центарот за култура беше свечано отворен и промовиран светски центар за истражување на македонскиот неолит. Промотори беа Градоначалникот Талески, Министерот за култура на РМ Џемаили Арифхикмет, директорот на музејот Зоран Николовски и координаторот на центарот Вангел Божиновски.