ДОНИРАНА ОПРЕМА ЗА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА

ДОНИРАНА ОПРЕМА ЗА КЛИНИЧКАТА БОЛНИЦА

 

   Донација вредна над сто илјади евра во медицинска опрема викендов  беше донирана  во Клиничкиот центар во Битола од страна на Кралството Шведска, градот Халмстад и македонските иселеници кои  живеаат таму. По тој повод беше организирана и свеченост на која присуствуваа донаторите, Амбасадорката на Кралството Шведска во Македонија, Улрика Кроненберг Мосберг, градоначалникот на општина Битола, Владимир Талески,  министрите за здравство, Имер Селмани, за локална самоуправа, Зоран Коњановски и за информатичко општество, Иво Ивановски, Директорот на Фондот за здравство, Горѓи Тренковски, пратеничката Анета Стефановска, како и  македонски иселеници од Шведска.