СВЕЧАНО ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДАТА „ 4 НОЕМВРИ“

СВЕЧАНО ДОДЕЛЕНИ НАГРАДИТЕ НА ДОБИТНИЦИТЕ НА НАГРАДАТА „ 4 НОЕМВРИ“

На свечаната академија Градоначалникот Талески ги додели поединечните општински признанија и наградата за животно дело.
Поединечни признанија им беа доделенина:
Организација на жени Битола,
Ансамблот за фолклор Гоце Делчев
Приватната здравствена организација „Психомедика“
НУУБ „ Св. Климент Охридски“
ХО „Самарјанин“

Наградата за животно дело му беше доделена на диригентот Љубо Трифуновски
Посебно признание  му беше доделно на екс- претседателот на Парламентот Љубижа Георгиевски за придонес во афирмација на Битола   а на Градоначалникот на Епинал Ајнриш му беше врачен клуч на градот.