НОЕМВРИ – ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ПРАЗНИКОТ

НОЕМВРИ – ПОЛОЖЕНО СВЕЖО ЦВЕЌЕ ВО ЧЕСТ НА ПРАЗНИКОТ

По повод 4 Ноември – Денот на ослободувањето на Битола, Градоначалникот Талески, членови на Советот,  претставници на Сојузот на борците, претставници на политичките партии, делегациите на збратимените градови,  положија свежо цвеќе на споменикот на НОАВМ, партизанските гробишта и гробовите на загинатите бранители од Битола.