4 НОЕМВРИ – ПОТПИШАНА ПОВЕЛБА ПО ПОВОД 40 ГОДИШНИНАТА ОД ЗБРАТИМУВАЊЕТО НА БИТОЛА И ЕПИНАЛ

4 НОЕМВРИ – ПОТПИШАНА ПОВЕЛБА ПО ПОВОД 40 ГОДИШНИНАТА ОД ЗБРАТИМУВАЊЕТО НА БИТОЛА И ЕПИНАЛ

Градоначлникот Талески организира прием за делегациите  од збратимените градови Епинал -Р франција, Плевен -Р Бугарија, Стари град, Белград- РСрбија.
Настанот беше збогатен со свечано потпишување на повелба по повод 40 годишнината од збратимувањето на градот Епинал со Битола.
Градоначалникот на Епинал Мишен Ајнриш се наврати на историјата и традицијата од збратимувањето со желба за продлабочување на соработката помеѓу двата града.
На насатнот присуствуваше и НЕ Бернар Валеро Амбасадор на Р Франција во РМ

Градоначалникот Талески оствари  прием и со претставници на општинскиот  одбор на Сојузот на борци-Битола