АМБАСАДОРОТ НА ТУРЦИЈА ВО РМ НЕ АРСЛАН ХАКАМ ОКЧАЛ ВО РАБОТНА ПОСЕТА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

АМБАСАДОРОТ НА ТУРЦИЈА ВО РМ НЕ АРСЛАН ХАКАМ ОКЧАЛ ВО РАБОТНА ПОСЕТА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

НЕ Арслан Х. Окчал Амбасадор на Турција во РМ оствари работна средба со Градоначалникот Талески . Се разгораваше за можноста за соработка и влез на турските инвеститори во Битола пред се во ИЗ Жабени.