НАЈАВА НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ БИТОЛСКИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ- БИТ ФЕСТ 2009

НАЈАВА НА ТРАДИЦИОНАЛНИОТ БИТОЛСКИ ЛЕТЕН ФЕСТИВАЛ- БИТ ФЕСТ 2009

На средбата со новинарите Градоначалникот Талески заедно со одделението за култура од општината и националните установи кои се дел од оваа манифестација, ја презентираа богатата културна програма за овогодинешниот 4-ти по ред битолски летен фестивал –БИТ ФЕСТ 2009.
Фестивалот ќе се отвори на 26 јуни со претставата театарско – музички перформанс „Една љубов“ во Центарот за култура.