Прием на специјалниот претставник на ЕУ

Прием на специјалниот претставник на ЕУ

 

   На 21.06.2005 година, Градоначалникот на Општина Битола г-дин Владимир Талески го прими заменик амбасадорот и Виш политички советник на Еврпската унија во Република Македонија г-дин Јеспер Томсен.

     Тема на разговр беше децентрализацијата, проблеми и можности на Општината Битола и неопходноста од комуникација со ЗЕЛС.