Отворен Почесниот Конзулат на Република Словенија

Отворен Почесниот Конзулат на Република Словенија

 

   На 21.06.2005 година на ул. 29ти Нември бр 4/2 во Битола на Плоштад „Гоце Делчев“, од страна на Градоначалникот на Општина Битола, г-дин Владимир Талески и Амбасадорот на Република Словенија во Република Македонија Н.Е. Марјан Шифтар, свечено беше отворен Почесниот Конзулат на Република Словенија.