4-ти НОЕМВРИ – ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

4-ти НОЕМВРИ – ТРАДИЦИОНАЛНА НОЌНА АТЛЕТСКА ТРКА

Во организација на Сојузот на спортови Битола и Сојузот на училишен спорт Битола се одржа традиционалната ноќна атлетска трка со старт од „Камен мост“ и цел „Плоштад „Магнолија“.
На трката  учество зедоа   учениците од 4 одделени до 8 одделение, средношколци и студенти .
Сите победници добија дипломи и медали за освоените први три места, а наградите ги доделија градоначалникот на Битола, заслужни спортисти, професори.