НОВИ МЕРКИ НА КРИЗНИОТ ШТАБ ВО БИТОЛА

НОВИ МЕРКИ НА КРИЗНИОТ ШТАБ ВО БИТОЛА

На денешниот состанок (09.02.2015 – понеделник ) на локалниот кризен штаб се констатира дека нивото на водите се намалува, но механизацијата и понатаму останува на критичните места.
Беше разговарано и за вештачкото езеро Стрежево, за каде мора да се најде начин, како ќе се ослободува вишокот вода.
Исто така се бара решение за насобраната вода во селото Црнобуки каде загрозени се куќите во селото, за што и беше понудена идеjа да се изврши пресек на локалниот пат што води до селото.