Новогодишен караван

Новогодишен караван

  

   Со акцијата „Новогодишен караван“ иницирана од дневните весници „Дневник“ , „Утрински весник“ и „Вест“   која се одржа во Битола на 24, декември 2005 год, се собраа финансиски средства за добротворни цели. Општината одлучи да ги донира на детското одделение во Битолската болница .Се набави аспиратор за потребите на децата за кој Општината донираше и свои средства.