ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ –ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

ЧЕСТВУВАЊЕ ПО ПОВОД 11 ОКТОМВРИ –ДЕНОТ НА ВОСТАНИЕТО НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД

По повод 11 Октомври- Денот на востанието на македонскиот народ Градоначалникот Владимир Талески, Советот на Општина Битола, делегации на Сојузот на борците, лидерите на битолските партии и други положија свежо цвеќе на споменикот на Револуцијата и на Стив Наумов
Исто така со пригодна свеченост Градоначалникот Талески, претседателот на Општинската организација на Сојузот на борците, Илија Малевски, како и голем број нивни соборци и почитувачи на нивното дело, во Алејата на борците на Градското шеталиште беа откриени спомен-бисти на народните херои и борци од НОВ и Револуцијата, Вангел Нечевски – Тунело и Глигор Љачески – Љачето.