Општинска зграда

Општинска зграда

kabinet2
 

 

Со задоволство би  кажалe дека успеавме да ја добиеме зградата на дивизијата која  целосно се обнови и приспособи во нова општинска зграда, со што општинската администрација доби поголем и современ простор за работа. Ова се реализира делумно

Opstina_zgrada

со средства од општинскиот буџет, а делумно со финансиска поддршка на фирмите од Битола. Проектот беше во износ од 3.000.000 денари.

kabinet3

    Реставрирана  е  фасадата на општинската зграда – проект вреден 30.000 долари со партнерско учество на програмата на UNDP и општината.

kabinet2

   Со ова општината доби свој посебен и препознатлив изглед и е пример за тоа како треба да изгледа една современа општина во Р.Македонија.