ЗАПОЧНА АКЕДЕМСКАТА ГОДИНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ .КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

ЗАПОЧНА АКЕДЕМСКАТА ГОДИНА НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ .КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ“

 

Во Битола со  свеченост започна стартот на академската година која се одржа на Правниот факултет во Битола.
На студентите им посакаа успешен старт на студиите  Ректорот проф. д-р Златко Жоглев и Градоначалникот Владимир Талески.
На најдобрите бруцоши кои се ослободени од плаќање партиципација им беа свечено доделени индексите.
Академската 2010/2011 година,  започна за студентите бруциши од сите факултети на Универзитетот “Св. Климент Охридски” од Битола, а свеченоста се одржа во новите простории во Битола  на Правниот факултет од Кичево кој има дисперзирани студии во Битола.