БИТОЛЧАНЕЦОТ ПЕТАР КОТЕВСКИ ОСВОИ ПРВА НАГРАДА НА НАТПРЕВАРОТ „ФАБРИКА НА БИЗНИС ИДЕИ“

БИТОЛЧАНЕЦОТ ПЕТАР КОТЕВСКИ ОСВОИ ПРВА НАГРАДА НА НАТПРЕВАРОТ „ФАБРИКА НА БИЗНИС ИДЕИ“

Градоначалникот Талески го прими во својот кабинет Петар Котевски и неговиот тим  кои ја освоија првата награда на натпреварот „Фабрика на бизнис идеи “  и освоија  чек од 10.000 евра кои лично им ги врачи Премиерот Никола Груевски.
Бизнис планот е за изработка на видео игра со која планираат да учествуваат на саемот во Сан Франциско во јуни и да ја понудат на пазарот на видео игри.
Градоначалникот Талески  изјави дека ова е добар пример за сите млади кои треба сами да го направат својот прв чекор кон вработување и отворање на свој сопствен бизнис.