ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОМИРУВАЊЕТО

ОДБЕЛЕЖАН ДЕНОТ НА ПОМИРУВАЊЕТО

По повод стогодишнината од Првата светска војна, германската и француската амбасада, денеска заедно го одбележаа 11 ноември, датумот на кој беше потпишано помирувањето со кое се стави крај на непријателствата.  Градоначалникот  д-р Владимир Талески положи свежо цвеќе на француските гробишта во Битола.