ПРОШТАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА НА Н.Е. МИЛАН БАЛАБАН АМБАСАДОР НА БиХ ВО РМ

ПРОШТАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА НА Н.Е. МИЛАН БАЛАБАН АМБАСАДОР НА БиХ ВО РМ

Градоначалникот Талески оствари проштална средба со Амбасадорот на БиХ Н.Е. Милан Балабан. На средбата се разговараше за досегашната соработка пред се во намерата за отварање на почесен конзулата на БиХ во Битола чии подготовки се во завршна фаза. Исто така се разговараше за продлабочување на соработката со збратимените градови како што е  Бања Лука преку искористување на европските фондови за меѓународна соработка.