ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРАЊ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА КРАЊ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛА

 

   Градоначалниот Талески  оствари средба со Градоначалникот на Крањ г-дин Дамјан Перне и претставници на Црвениот крст на Р.Словенија. Се разговараше за можноста за понатамошна соработка помеѓу општините Битола и Крањ.