ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ГОЛЕМОТО СОБРАНИЕ НА Р.ТУРЦИЈА КОКСЕЛ ТОПТАН ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ГОЛЕМОТО СОБРАНИЕ НА Р.ТУРЦИЈА КОКСЕЛ ТОПТАН ВО ОФИЦИЈАЛНА ПОСЕТА НА БИТОЛА

Парламентарна делегација од Р.Турција  предводена од претседателот Коксел Топтан оствари официјална средба со Градоначалникот Талески. На средбата се разговараше за продлабочување на  соработка на Битола со збратимениот град Бурса и можноста за соработка со други градови, како и интензивирање на соработката во делот на туризмот и стопанството.
Делегацијата од Р Турција ја посети и спомен собата на Мустафа Кемал Ататурк и студиото каде се снима  познатата турска серија Збогум Румели.