ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ИМ ПОДАРИ ПОДАРОЦИ НА ДЕЦАТА ОД СПЕЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ ИМ ПОДАРИ ПОДАРОЦИ НА ДЕЦАТА ОД СПЕЦИЈАЛНИТЕ УСТАНОВИ

 

   Градоначалникот Талески по повод Новогодишните и Божиќните празници им додели подароци на децата од повеќе установи:

– Заводот за рехабилитација на деца со оштетен слух , говор и глас

– Завод за рехабилитација на деца со ожтетен слух „Кочо Рацин“

– Дом за доенчиња и мали деца

– Дневен центар за деца со посебни потреби

– Исто така Градоначалникот им врачи подароци  и на специјалната паралелка при ООУ„Ѓорѓи Сугарев“ Битола, Здружение на слепи лица, Здружение на деца со церебрална парализа, Здружение на глуви и наглуви и Урбаната заедница „Димитар Влахов“