ОПШТИНА БИТОЛА СО ПОДДРШКА ЗА КК „ПЕЛИСТЕР СПОРТ“

ОПШТИНА БИТОЛА СО ПОДДРШКА ЗА КК „ПЕЛИСТЕР СПОРТ“

 

Оштина Битола со 10 илјади евра го помогна кошаркарскиот клуб Пелистер кој денеска ги претстави новите засилувања. Градоначалникот на Битола М-р Владимир Талески верува дека со оваа помош клубот ќе успее да остане во првата лига. Градоначалникот соопшти дека оваа поддршка е дел од големиот проект за поддрршка на спортот во Битола.