ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛСКО ПРИЛЕПСКИОТ РЕГИОН

ПРЕТСЕДАТЕЛОТ ИВАНОВ ВО ПОСЕТА НА БИТОЛСКО ПРИЛЕПСКИОТ РЕГИОН

Претседателот Иванов, денес ги посети поплавените места во битолско-прилепскиот регион. За време на ннеговата посета го придружуваа и градоначалниците на Битола и Прилеп кои информираа дека после синоќешниот состанок на регионалниот координативен штаб, а по насока на министерот Јанакиески, денес интензивно продолжуваат активностите на терен. Во заштитата на населените места од последиците од поплавите покрај јавните претпријатија, градежни фирми, државни институции, вклучени се и припадници на АРМ.