ПРИЕМ ВО КАБИНЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА МИТРОПОЛИТОТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ Г-ДИН ПЕТАР

ПРИЕМ ВО КАБИНЕТОТ НА ГРАДОНАЧАЛНИКОТ НА МИТРОПОЛИТОТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ Г-ДИН ПЕТАР

По повод патрониот празник на нашиот град Преподобен Нектариј Битолски, Градоначалникот Талески  оствари средба со Митрополитот Г-дин Петар. На средбата беше разговарано за изградба на црква во централното градско подрачје на патронот Нектариј Битолски.  Исто така беше оддржана и литургија во црквата Свети Димитрија.