ПРОСЛАВЕН СВЕТИ НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ БИТОЛА

ПРОСЛАВЕН СВЕТИ НЕКТАРИЈ БИТОЛСКИ ЗАШТИТНИК НА ГРАДОТ БИТОЛА

Во организација на Општина Битола и Градоначалникот Талески за прв пат беше обележан патрониот празник на нашиот град Преподобен Нектариј Битолски на плоштадот Гоце Делчев со богата културно уметничка програма и посна храна( грав и сарми). Со одлука на Советот на Општина Битола од 25 јануари 2008 год. е прогласен овој ден за партон празник на нашиот град.