НАЈСРЕЌНИОТ НА ВОДИЦИ НИКОЛА СВЕНЧЕВ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

НАЈСРЕЌНИОТ НА ВОДИЦИ НИКОЛА СВЕНЧЕВ НА ПРИЕМ КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Градоначалникот Талески  го прими во својот кабинет Николче Свенчев кој го фати крсотот на Водици на централната манифестација во Преспанско-пелагониската епархија.
Николче  е ученик во средното музичко училиште во Битола и сега е матурант, го фати крстот во базенот на „Св. Димитрија“ а  Градоначалникот Талески  го  даруваше со 10.000 денари.