АМБАСАДОРОТ НА ЕУ Н.Е. ЕВРАН ФУЕРЕ НА ПРОШТАЛНА СРЕДБА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

АМБАСАДОРОТ НА ЕУ Н.Е. ЕВРАН ФУЕРЕ НА ПРОШТАЛНА СРЕДБА КАЈ ГРАДОНАЧАЛНИКОТ ТАЛЕСКИ

Градоначалникот Талески оствари проштална средба со Н.Е.Ерван Фуере на кој за еден месец му престанува должност Амбасадот на ЕУ во РМ.
Средбата беше искористена за сумирање на досегашните активности и проекти на Општина Битола во соработка со Делегација на Европска Комисија со посебен акцент на прекуграничната соработка. Градоначалникот Талески го изрази своето задоволство за досегашната соработка и му посака се најдобро во понатамошната дипломатска кариера на Амбасадорот Фуере.