ЗАВРШНИЦА ОД РЕПУБЛИЧКО МЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО ВО РАКОМЕТ

ЗАВРШНИЦА ОД РЕПУБЛИЧКО МЛАДИНСКО ПРВЕНСТВО ВО РАКОМЕТ

Над 1000 вљубеници во ракометот во Спортската сала Младост, вчера имаа можност да ја проследат завршницата од републичкото младинско првенство во ракомет во машка конкуренција за 2012/2013.
Во финалето се сретнаа Ракометниот клуб Пелистер од Битола и РК Вардар од Скопје, а натпреварот резултираше со 22:19, во корист на РК Пелистер од Битола.
Пехарите и медалите им беа доделени: за освоено трето место на РК „Текстилец“ од Штип, за второ место на РК „Вардар“ од Скопје, а на победничкиот клуб РК „Пелистер“ од Битола, за освоеното прво место медалот го додели Градоначалникот на општина Битола М-р Владимир Талески.