САЕМ НА ЦВЕЌЕТО И ХОРТИКУЛТУРАТА

САЕМ НА ЦВЕЌЕТО И ХОРТИКУЛТУРАТА

За прв пат во Битола се организира саем на цвеќето каде на 18 тезги беа изложени  повеќе продавачи на цвеќето. Средствата се за хуманитарни цели за Детскотот одделение во Клиничката болница како и  за операција на едно дете.
Саемот го отвори Градоначалникот Талески  кој најави дека овој саем ќе постане традиционален  а со тоа Битола  стане поатрактивна за туристите.